ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Διονυσίου στο {TS} για τον τελικό: Τα… κλειδιά για Απόλλωνα και ΑΕΚ και η μάχη Ιδιάκεθ-Σωφρόνη!

Διονυσίου στο {TS} για τον τελικό: Τα… κλειδιά για Απόλλωνα και ΑΕΚ και η μάχη Ιδιάκεθ-Σωφρόνη!

Ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον Κύπριο προπονητή, Διονύση Διονυσίου.

Ο Κύπριος προπονητής, Διονύσης Διονυσίου, ο οποίος φέτος ήταν στο τμήμα σκάουτινγκ της ΑΕΛ και είναι έτοιμος πλέον για νέες προκλήσεις ενόψει της επόμενης σεζόν (2018-2019), αναμένοντας φυσικά κι αυτός όπως όλοι στη Λεμεσιανή ομάδα τις οριστικές εξελίξεις στο διοικητικό κομμάτι, μίλησε στην ιστοσελίδα μας THEMASPORTS.COM, για τον αυριανό (16/05, 18:30) τελικό του κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και Απόλλωνα.

Ο κ. Διονυσίου με το «μάτι» του ουδέτερου παρατηρητή, είπε αρκετά και ενδιαφέροντα πράγματα για τον μεγάλο τελικό, τα οποία μπορείτε να διαβάσετε πιο κάτω!

Αναλυτικά η συνέντευξη του:

Η αρχική του τοποθέτηση για τον τελικό του κυπέλλου:

«Αναμένω να γίνει ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι, από δυο εκ των κορυφαίων ομάδων της φετινής σεζόν οι οποίες παίζουν πολύ καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο. Όμως επειδή πρόκειται για έναν τελικό κυπέλλου, εξαρτάται από το ποια ομάδα θα βρεθεί στη μέρα της και ποια θα πιέσει περισσότερο τον αντίπαλο και θα δείξει στον αγωνιστικό χώρο ότι το θέλει περισσότερο από την άλλη».

Στη συνέχεια, μίλησε:

Για το αν χρίζει φαβορί κάποια από τις δύο ομάδες:

«Δεν θεωρώ ότι έχει κάποια από τις δύο ομάδες προβάδισμα, αφού εκτός του ότι παίζουν σε ουδέτερη έδρα, ένας τελικός είναι πάντα 50-50».

Για τους παίκτες που μπορεί με την απόδοση τους, να γείρουν την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας τους:

«Στον Απόλλωνα, παρότι έχει πολλούς παίκτες με ποιότητα, θεωρώ ότι θα παίξει κομβικό ρόλο η παρουσία του Παπουλή, ο οποίος όταν είναι σε καλή μέρα, συμπαρασύρει και τους συμπαίκτες του και μπορεί να βοηθήσει τόσο στο σκοράρισμα, όσο και στη δημιουργία.

Επίσης, θεωρώ «κλειδί» και την παρουσία του Μάγκλιτσα, ο οποίος είναι σε φόρμα τον τελευταίο καιρό και λογικά αυτός θα ξεκινήσει βασικός στην κορυφή της επίθεσης.

Από πλευράς ΑΕΚ, η οποία επίσης έχει ποιοτικό ρόστερ, είναι κομβική η παρουσία του πρώτου της σκόρερ, του Φλοριάν Τολεμές, ο οποίος πριν τον τραυματισμό του είχε κάνει μία εκπληκτική σεζόν, όπως και του Λαρένα, ο οποίος είναι μία ηγετική μορφή στη μεσαία γραμμή και κάνει πολλές δουλειές στο γήπεδο, βοηθώντας και ανασταλτικά και δημιουργικά».

Για το τι ματς περιμένει να δει αύριο:

«Λόγω της κρισιμότητας του αγώνα, αφού είναι ένα παιχνίδι χωρίς αύριο που κρίνει έναν τίτλο, θεωρώ ότι θα δούμε κυρίως παιχνίδι τακτικής και από τις δύο ομάδες, με πιο συντηρητικό ποδόσφαιρο, χωρίς φυσικά να αποκλείω το αντίθετο, αφού οι δύο ομάδες αρέσκονται στο επιθετικό ποδόσφαιρο και ποτέ δεν ξέρεις πως μπορεί να εξελιχθεί ένα παιχνίδι μέσα και από συγκυρίες. Πιστεύω όμως ότι και οι δύο ομάδες θα είναι πολύ προσεκτικοί στα ανασταλτικά τους καθήκοντα.

Ο Απόλλωνας όμως είναι πολύ καλός στο τρανζίσιον από άμυνα σε επίθεση με πολύ γρήγορους παίκτες που όταν βρουν κενούς χώρους, έχουμε δει όλη τη χρονιά τι μπορούν να κάνουν και αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα, ενώ έχει πάντα 3-4 παίκτες στην περιοχή μετά από σέντρα.

Η ΑΕΚ από την άλλη, είναι πολύ καλή στο τρανζίσιον από την επίθεση στην άμυνα, δηλαδή το αντίθετο από τον Απόλλωνα, με όλους τους παίκτες όταν χρειάζεται να βοηθούν ανασταλτικά και αυτό επίσης είναι πολύ σημαντικό στοιχείο, ενώ είναι ομάδα που αρέσκεται στο να έχει την κατοχή μπάλας.

Για τη μάχη των πάγκων ανάμεσα σε Ιμανόλ Ιδιάκεθ και Σωφρόνη Αυγουστή:

«Είναι και οι δύο πάρα πολύ καλοί προπονητές και μπράβο και στους δύο για την πολύ καλή δουλειά τους. Είναι δύο προπονητές με το δικό τους ξεχωριστό στιλ και όποιος καταφέρει να επικρατήσει στα σημεία, θα είναι και ο νικητής.

Ο τελικός είναι μία μάχη που θα κριθεί όχι μόνο στο αρχικό στήσιμο των δύο ομάδων και στην αγωνιστική και ψυχολογική προετοιμασία που προηγήθηκε, αλλά και στο κοουτσάρισμα κατά τη διάρκεια του ματς και από τις αλλαγές που θα γίνουν, αλλά και από τον τρόπο διαχείρισης του αγώνα ανάλογα με την τροπή του.

Είναι μια σκακιέρα με δύο πολύ καλούς προπονητές, όπου η κάθε λεπτομέρεια μετράει και μπορεί να κάνει τη διαφορά».

Το καταληκτικό του σχόλιο ήταν:

«Εύχομαι να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι και ο καλύτερος η ακόμα και ο πιο τυχερός να κερδίσει το τρόπαιο, μακριά από ακρότητες και έκτροπα. Να απολαύσουν τον τελικό οι οπαδοί και των δύο ομάδων, όπως φυσικά και όλοι εμείς οι ουδέτεροι, και να χειροκροτήσουν νικητή και ηττημένο».

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top